Jazz és Blues Fesztivál Világsztárokkal, Gyulán

Ismét jazz és blues zenész sztárok a Gyulai Várszínházban:  XXIV. Gyulai Vár Jazz Fesztivál július 18-án és X. Vár Blues Fesztivált július 19-én.

Joey DeFrancesco Trio performs at Cabaret Jazz at The Smith Center For Performing Arts in Las Vegas, NV on March 20, 2012. © RD/ Kabik/ Retna Digital ***HOUSE COVERAGE***
Joey DeFrancesco

A Jazz Fesztiválon vendégünk lesz a Hammond-orgona királya Joey De Francesco, akit már 17 évesen meghívott egyik lemezfelvételére Miles Davis. Több albumot készített a legendás gitárossal John McLaughlinnal is. Játéka a dallamos swing és blues zenére épül, amely népszerűvé teszi a hallgatóság széles rétegében. A gyulai fesztiválra trió formációban érkezik az amerikai muzsikus, és orgonajátéka mellett megszólaltatja trombitáját is.

Egy amerikai fekete jazz, soul, blues énekesnő is fellép. Joan Faulknert a 70-es években Frank Farian fedezte fel, így a Boney M-ben is szerepelt és a Milli Vanillihez is hangját adta. Németország legjobb hangjának nevezik. Faulkner a neves magyar jazz zongoristával, Csík Gusztávval, a férjével lép fel a gyulai színpadon.

Tóth Viktor
Tóth Viktor

A Tavalyi év jazz albuma a Tóth Viktor Arura Trió CD-je lett, amelynek a címe: Szemed kincse. Tóth Viktor szaxofonos együttese szerencsésen egyesíti a magyar népzene és a jazz lényegét. A trióban két kiváló, virtuóz muzsikus a társa, a bőgős Orbán György és a cimbalmos Lukács Miklós.

Végül, de nem utolsó sorban, ismét fellép a nagyszerű helyi jazz nagyzenekar, a Gyulai Big Band Kepenyes Pál vezetésével.

 A XXIV. Gyulai Vár Jazz Fesztivál népszerű sztárokat vonultat fel július 18-án.

Online jegyvásárlás >>>

Tizedik alkalommal rendezzük meg a Vár Blues Fesztivált július 19-én.

Rebecca Downes
Rebecca Downes

Nagy-Britanniából Rebecca Downes érkezik, aki a feljövő sztártok sorába tartozik a szigetországban. A 40 éves énekesnő hangja egyaránt idézi Tina Turnert, a blues hangszíne Etta Jamesre emlékeztet, de erős rekedtes hangja Janis Joplint is eszébe juttatja a hallgatóknak. Nagy sikere a Santana szám jazzes feldolgozása, a Fever In The Night. Legújabb slágere a Basement of My Hart című szám felkerült a listákra. Gyulán a Norman Beaker Blues Trióval lép színpadra, akikkel rendszeresen koncertezik.

 

A gyulai fesztivál kiemelt sztárvendége lesz Hobo, aki az idén februárban töltötte be a 70. életévét. A Hobo és Bandája koncertjén a legendás énekes, szövegíró mellett fellépnek legkedvesebb zenész barátai is. A jubileumi koncerten áttekintést kaphatunk a nagyszerű előadó 50 éves pályafutásából.

 

Mojo Workings
Mojo Workings

Szabó Tamás kiváló szájharmonikás újjáalakult zenekara a Mojo Workings is játszik a fesztiválon. Az együttes idén februárban jelentette meg a Long step című albumát, amelyen az akusztikus hangszereknek is nagy szerepük van a különleges blues-jazz-folk hangzás elérésében.

 

A fesztivál negyedik fellépője a 2006-ban alakult Jack Cannon zenekar. A kvartett formációban játszó zenekar gitár-basszusgitár, szájharmonika-dob hangszerekkel áll színpadra.

Jegyvásárlás >>>