Jantyik Zsolt: Ezüstbojtár – mesejáték

2018. 08. 11. 20.30 óra, Tószínpad

[:hu]Online jegyvásárlás
Belépőjegy:
2.400 Ft – 2.000 Ft – 1.500 Ft

Jantyik Zsolt: Ezüstbojtár – mesejáték

Előadók:
Jantyik Zsolt – ének, Erdős-Tóth Fruzsina – ének, Jantyik Csaba – gitár,
Takács Szabolcs – basszusgitár, Tóth Zsolt – dob,
Mészáros Ibolya, Sárközi TamásHorányi László

Rendező: Fekete Péter

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok és a Csokonai Színház közös produkciója

 

2017-ben két új dupla CD-vel, könyvvel és színházi előadással is jelentkezett a legendás PG Csoport.

A CD-n és könyv alakban megjelent Ezüstbojtár János vitéz (és mindannyiunk) „mai meséje, története”, igazi csemege zenében és szóban, humorral és komoly, elgondolkodtató történetekkel, szerelmes duettekkel. Az alaphelyzet, amibe Jancsi „visszatér”: Iluska Londonban mosogat, Jancsi vendégmunkás (londiner, de lesz békefenntartó is).

Nem mese ez a fiataloknak, akik sokkal hamarabb lesznek felnőttek, mint a korábbi generációk, és mégis olyan mese, amelyhez minden korban fordulni lehet felnőtteknek és az idősebb generációnak is. Az igazi mesét – legyen az klasszikus vagy modern – mindenki szereti. A mesében minden megtörténhet, a mesében kötelező az igazmondás. Azok lehetünk benne, akik szeretnénk, és a legfontosabb: álmodhatunk!

Amióta a 22 új dal és a 26 éneket tartalmazó verses mese megíródott, nagyot fordult a világ: korábban nem volt migránsválság Európában, nem lépett ki Anglia az Unióból, de még új elnöke sem volt az USA-nak (hogy csak néhányat említsünk). A tények ismeretében még izgalmasabb a sokkal korábban megírt mese, gyökeresen megváltozott világunkban irányt mutató és értékközvetítő az Ezüstbojtár. Megnevettet, elgondolkoztat, rácsodálkoztat, miközben szórakoztat.

A gyulai közönség számára kedves momentum, hogy Halmos Béla prímás, népzenekutató hét évig muzsikált a PG Csoporttal. Barátjukra is emlékezik a zenekar, megidézve az előadásban Béla hegedűjének hangját.

[:]