Harag György Emlékév kiállításmegnyitó és filmvetítés

[:hu]2020. október 1. 17.00 óra, Kamaraterem
A belépés ingyenes

Harag György Emlékév kiállításmegnyitó és filmvetítés

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia.

Október 1-jén a Gyulai Várszínház ad otthont az emlékév országos megnyitójának, mely során az életművéből készült fotókiállítást, dokumentumfilm vetítést, illetve előadásokat is láthatják és hallhatják az érdeklődők.
A rendezvény 17 órakor kezdődik a fotókiállítás megnyitásával. A megnyitó során beszédet mond dr. Elek Tibor, a Gyulai Várszínház ügyvezetője, dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, majd Lukács Sándor színművész, az MMA rendes tagjának előadását hallhatják a Caligula helytartója című előadásról, illetve a rendező munkásságáról. Ezután Márkus Béla irodalomtörténész, az MMA levelező tagjának előadását hallhatják. Az est zárásaként pedig megtekinthetik a Harag Györgyről és munkásságáról készült archív felvételekből összeállított dokumentumfilmet.

[:]