Georges Bizet: Carmen

„A gyulai Tószínpadon volt szerencsénk látni Georges Bizet: Carmen c. operáját két részben, francia nyelven, magyar felirattal a Magyar Állami Operaház koncertszerű előadásában. Csodálatos élményben volt részünk, ennyi virtuóz művész előadásában hallgatni, látni ezt a fantasztikus előadást. A szóló énekesek feledhetetlen hangja, játéka és az énekkar, zenekar, karmester briliáns együttműködése feledhetetlen élményt nyújtottak ezen a szépséges nyári estén. Köszönjük az élményt!”

Molnárné Rocskár Brigitta, Gyula, Deák György, Orosháza

 

„Egyszerűen pazar előadást láttam a családommal. Kiváló szólisták, csodálatos zenekar, remek kórus. És hát az operát nem akárki vezényelte, mint egy Kossuth-díjas karnagy. Kell ennél több? Tetszett, hogy méltóan az ünnep hangulatához köszöntötte a megjelent közönséget az Operaház főigazgatója és városunk polgármestere, ekkor már éreztem, hogy nem akármilyen élvezetben lesz részünk. Nemes gesztus a város részéről, hogy ilyen kiváló élményt nyújtott részünkre, köszönet a Várszínház minden egyes dolgozójának közreműködésükért.”

Márk György, Gyula

 

„Nagyszerű hangok, csodás kórus és zenekar, Kovács János – mint mindig – remek volt!”

Gyarmathy Zsoltné

 

„És milyen fantasztikus élmény volt! Köszönjük!”

Csiszér-Nyári Katalin

 

„Köszönet az estéért mindenkinek!”

Sárközi Mária

 

„Fantasztikus élmény volt! Örülök, hogy ott lehettem! Színvonalas előadás volt! Körbe énekeltek bennünket, nézőket! Köszönjük!”

Hunyad Réli

 

„A Gyulai Várszínház programfüzetében nem szerepelt ez az előadás, így nem számoltam vele. Véletlenül kerültem oda, de kár lett volna kihagyni. A gyulai nyár koronájának ékkövét alkotta ez az előadás, melyet valakik viharos gyorsasággal megszerveztek, színpadra állítottak, és elénk varázsoltak. Köszönet érte, mert katartikus élmény volt, melyet ma láttunk este 7-től 4 felvonásban a Tószínpadon ingyenesen.
Georges Bizet: Carmen c. operája két részben, francia nyelven, magyar felirattal volt látható a Magyar Állami Operaház koncertszerű előadásában. A Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara elfért a Tószínpadon, ami nagy bravúr volt. Csodásak voltak az énekhangok, az átélések, Kovács János karmester elegáns, a zenekarral együtt rezgő vezénylése, minden a helyén volt, amit hatalmas, szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott a közönség. Én ezen a nyáron csak vastapsoltam, olyan remek színdarabokat, rendezéseket és színészi alakításokat láttam. Bizet remekműve majd’ 150 éve vezeti a világ operaházainak toplistáját. Nem is csoda: a darabban olyan melódiák csendülnek fel, mint a Habanera vagy a Torreádordal, és címszereplője, a veszedelmes vonzerővel bíró, zabolátlan cigánylány az operairodalom egyik legizgalmasabb, legerotikusabb női karaktere. Az olykor szívhez szólóan lírai részek és a fergeteges tömegjelenetek szövetéből megdöbbentő naturalizmussal bontakozik ki egy tragikus kimenetelű, szenvedélyes szerelmi történet.”

Forrai Mária