Figyelem, diákok pályázzatok!

Figyelem, diákok pályázzatok!

#gyulaivárszínház #diákok #pályázat #videószerkesztés
#élmény #gyulainyár #nyáriélmény

A Gyulai Várszínház Igazgatósága pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok, egyetemisták számára a nyári összművészeti fesztiválprogramhoz kapcsolódóan.

Témák és műfajok: 

  • Színházi előzetes, előadás trailer – videó
    Rövid, 1-2 perces videó készítése az összművészeti fesztiválprogram bármely előadásához, amely előzetesen felhívja a figyelmet arra, kedvet csinál hozzá. Kiemelhet egy részletet, megfoghatja a mű hangulatát képi eszközökkel, tartalmazhat idézetet, interjúrészletet, a műfaj nagy szabadságot ad, a lényeg a figyelemfelkeltés és az ötletesség.

Határidő: június 24. (hétfő)

Díjazás: 
A legjobb három videó készítője kétszemélyes bérletet kap a színház nyári gyerek-, illetve ifjúsági előadásainak mindegyikére.
A színház igazgatósága szervezésében személyesen találkozhat, beszélgethet, interjút készíthet egy kedvenc színészével, illetve rendezőjével.

  • A legemlékezetesebb gyulai nyári színházi élményem
    Video-film (max. 3 perc) készítése bármely nyári előadással kapcsolatosan (az előadás alatt azonban hangfelvételek és videók készítése tilos).
    Szöveges élménybeszámoló (max. 4-5 ezer karakter) bármely előadásról – általános iskolásoknak.
    Színházi kritika (max. 4-5 ezer karakter) bármely előadásról – középiskolásoknak, egyetemistáknak.

Határidő: augusztus 15. (csütörtök)

Díjazás: 
A legjobb három videó és legjobb három élménybeszámoló, illetve kritika készítője kétszemélyes bérletet kap a színház 2019-2020-as őszi-téli-tavaszi, és a színház 2020-as nyári gyerek-, illetve ifjúsági előadásainak mindegyikére.
A színház igazgatósága szervezésében személyesen találkozhat, beszélgethet, interjút készíthet egy kedvenc színészével, illetve rendezőjével.


A pályázatok leadhatók személyesen a Kossuth u. 13. szám alatti igazgatósági épületben, vagy elküldhetők postán, mindkét esetben a szerző nevének, e-mail címének, postacímének, telefonszámának megadásával.
A pályázatok minőségétől függően a színház fenntartja magának a díjak ki nem adásának, illetve újabb díjak, különdíjak odaítélésének jogát.