Felolvasószínház – Maros András – Szálinger Balázs: Phil Collins – zenés celebszatíra

2018. 07. 30. 18.00 óra, Kamaraterem

[:hu]Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 2000 Ft

Felolvasószínház – Maros András – Szálinger Balázs:
Phil Collins – zenés celebszatíra

Szereposztás:

Phil Collins – Hegedűs D. Géza
Kati Néni – Börcsök Enikő
Báró Béla – Lukács Sándor
Báró Péterné – Márkus Luca E.H.
Zsanett – Rudolf Szonja E.H.

A Különutas Tagjai:
Zsolti – Darvasi Áron E.H.
Szőrös – Kovács Máté E.H.
Pécé – Dino Benjamin E.H.
Agár – Márfi Márk E.H.

Dramaturg: Keszthelyi Kinga, Lőkös Ildikó
Rendező: Hegedűs D. Géza

Lecseréli dobosát a budafoki illetőségű Különutas együttes. A korábbi dobos az együttes legjobb zenésze és legnépszerűbb tagja volt, már csak ezért is meglepő a váltás. Ennél is meglepőbb, hogy az új zenekari tag Phil Collins, a világsztár, aki a hírnévbe belefásulva új élményekre vágyik, ezért is jelentkezik e-mailben a Különutasnál, csupán egyetlen, a neten látott és az együttesre a legkevésbé sem jellemző szám alapján. A Különutas tagjait megosztja a tőlük távol álló zenei világból érkezett Phil Collins, de tudják, hogy a világhírű dobosra támaszkodva ők maguk is előbbre juthatnak. A hatvanas éveiben járó zenész társra talál Kati néniben, az énekes anyukájában, akivel közösen rajonganak Petőfi Sándorért. Különös találkozás az övék: évtizedekkel a hidegháború után, az időskorban találkozik két fiatal a vasfüggöny két oldaláról. Phil Collins újrakezdeni akar a neve, a Különutasnak pedig pont Phil Collins nevére van szüksége. Az ellentmondásos helyzet elől menekülve Phil Collins váratlan lépésre szánja el magát – és közben a kirúgott dobos is bosszút forral.

A szerzőkről:
Maros András (1971) nyolc prózakötet, számos színdarab és forgatókönyv szerzője. Több mint háromszáz írása jelent meg irodalmi folyóiratokban, országos heti- és napilapokban. Legismertebb darabjai a Gyanús mozgások és a Hulladék.

Szálinger Balázs (1978) József Attila-díjas magyar költő, drámaíró. Több verseskötete, illetve kisepikája és színműve jelent meg nyomtatásban, drámái és mesejátékai visszatérő repertoárdarabjai a hazai és határon túli színházaknak. A legismertebbek ezek közül a Köztársaság és a Becsvölgye.

[:]