Decemberi programok a Gyulai Várszínházban

Az ünnepekre készülve a Gyulai Várszínház is különlegesnek ígérkező programokkal várja az érdeklődőket a kamarateremben.

Egész decemberben megtekinthető az a fotókiállítás, amely most egy másik oldaláról mutatja be Indiát. A fotókon ugyanis csupa mosolygós embert láthatunk, akik bár sokszor nagy szegénységben élnek, mégis optimistán tekintenek a világba. A No problem-örömhormonok Indiából c. fotókiállítás képeit Barkóczi Beáta készítette a kontinensnyi országban.
December 2-án
este Haumann Petra színésznő lesz a vendég, aki Karinthy Frigyes és a nők kapcsolatáról mutat be egy összeállítást. A Karinthyráda című előadás alcíme: óriási keresztrejtvény a női lélekről. A darabban több szemszögből láthatják majd a neves író és a nők szövevényes kapcsolatát. A főszereplő, Haumann Petra Kosztolányiné Harmos Ilona szerepében mutatja be a XX. század egyik legnagyobb íróját egy látványos tabló keretében, amelyben a női lélek mélységeiről is szól. Haumann Petra 1998-ban végezte el a színművészeti főiskolát, több budapesti és vidéki színházban megfordult már, számos nevezetes alakítása mellett sok világsztárnak is kölcsönzi szinkronhangját.
December 9-én
egy igazi magyar road moviet láthatnak élőben a színpadon Kicsi nyuszi hopp hopp címmel Pelsőczy Réka rendezésében. A darab két főszereplője lehetne a magyar Bonnie és Clyde is. Az előadás valóságosan megtörtént eseményt dolgoz fel. 2008 nyarán megöltek egy toplessmodellt Budapesten. A gyilkosságot feltételezhetően a lány szintén toplessmodell barátnője és volt barátja követte el. A gyanúsítottak 10 napig menekültek. Ezt követhetjük végig a darabban. A színpadon egy autóban a menekülő pár látható a videoklipp-szerű előadásban. A fiatalokat két frissen végzett, tehetséges színész, Réti Adrienn és Csémy Balázs alakítja.
December 16-án
karácsonyi koncerttel zárja az idei évet a Gyulai Várszínház. Az idén Pécsett megrendezett Fringe fesztiválon szakmai díjat kapott Lighthouse Music együttes lép fel ezen az estén a kamarateremben. A karácsonyi koncerten ír, kelta, valamint magyar zenék és dalok szólalnak meg lendületes előadásban. A 2004-ben alakult formáció zenéje akusztikus hangszerre és Brátán Vera különleges énekhangjára épül. Színpadi megjelenésük látványos, egzotikusan lüktető, érzékeny zenei megközelítésű, ének-központú világzene virtuóz szólistákkal és különleges hangszerekkel. A gyulai fellépés különlegessége, hogy a műsorban sok karácsonyi dal és zene is elhangzik a zenekar jellegzetes feldolgozásában. Az együttes tagjai: Gulyás Péter – gitárok, ének, Brátán Vera – ének, ír furulya, Mády Kálmán – ütőhangszerek, Kelemen Gábor – ütőhangszerek, effektek, Banos Gergely – basszusgitár. Két jól ismert jazz zenész is fellép a zenekarral, Grencsó István – szaxofonok és az indiai zenében is jártas szólista, most vendégművészként: Lantos Zoltán – hegedű. A koncertre a belépődíj egy szabadon felajánlott összeg, amellyel az új Steinway-zongora megvásárlását támogatják.

Gyula, 2010. november 22.