Darvasi László: Karády zárkája

[:hu]2020. július 26. 20.30 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 1400 Ft – 1900 Ft – 2400 Ft

Darvasi László: Karády zárkája
zenés monodráma

A Gyulai Várszínház előadása

Szereplők:
Karády Katalin − Bartha Boróka
Zongorista − Horváth Zoltán

Díszlet, jelmez: Márton Erika
Rendezte: Béres László

 

A 110 évvel ezelőtt született, 30 évvel ezelőtt meghalt Karády Katalint, a titokzatos, az ünnepelt, a rajongott, az áhított dívát ezúttal a Gestapo 525-ös számú cellájában látjuk és halljuk (még énekelni is!). Pedig ez egy „olyan produkció, / sztárprodukció, / világpremier, / egyedi és megismételhetetlen produkció, / melyet senki sem láthat a két szemével”. Miközben mennyire szeretnénk tudni „hogyan kell titokzatosnak lenni, / hogyan kell izgatónak lenni, / rejtélyesnek, bestiának, jégkirálynőnek, szivárványnak… / huhh…!” Hogyan lesz a szenvedéstörténetből megváltástörténet.
Darvasi László, korunk egyik legkiválóbb magyar próza- és drámaírója, költői szépségű szövegében Karády Katalin (Bartha Boróka) élete szerepét alakítja szívfájdító módon, hogy visszataláljon „az igazsághoz, / a normális, nappali fényhez, / a szabad levegőhöz, / a szélhez…”

A Gyulai Várszínház tavalyi ősbemutatója a Kárpát-medencében mindenhol (Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Aradon, Békéscsabán, Dunaújvárosban, Budapesten, Sopronban) nagy sikert aratott a közönség körében. A Covid után s az újabb turnék előtt a produkció most hazatér egy előadás erejéig, s ezúttal a Várszínpadra.

 [:]