Csukás István – Szitha Miklós: Gombóc Artúr, a nagy utazó

[:hu]2020. augusztus 13. 20.00 óra, Tószínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 1900 Ft – 2400 Ft – 2900 Ft

Csukás István – Szitha Miklós:
Gombóc Artúr, a nagy utazó

A Játékszín előadása

Szereplők:
Vida Péter/Vadász Gábor, Erdélyi Tímea, Kovács
Vanda, Ficza István/Gerner Csaba, Szőlőskei Tímea, Dolmány Attila, Vass György, Pazsiczki Máté, Czégé Dóra, Gulyás Vivien, Kaló Kristóf, Koltai Vivien, Makofka Blanka, Horváth Fanni

Zene: Szitha Miklós
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Díszlet- és jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

A látvány ihletője: Sajdik Ferenc
Rendező: Zsurzs Kati

 

Minek örült a legjobban Gombóc Artúr? A csokoládénak! Igen, Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a lapos csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. És mi volt a legnagyobb bánata Gombóc Artúrnak? Hogy minden hiába, mert csak hízik, csak kövéredik, csak dagad, pedig keményen és összepréselt csőrrel fogyókúrázik!… Aztán egy reggel látja ám Gombóc Artúr, hogy az égen köröznek a madarak, meg a villanydróton gyülekeznek, meg a háztetőn sorakoznak, aztán: huss! – elrepülnek Afrikába…” Ő is szeretne, de a túlsúlyától nem tud repülni. Most akkor mi lesz?
Csukás István maga dolgozta át a Játékszín fölkérésére a népszerű klasszikus meséjét, s mindehhez nagyszerű színészek, különleges ütős-hangszerekkel kísért dalok és Sajdik Ferenc-ihlette látványvilág társul!
Igazi, kihagyhatatlan, nyári, családi élmény a gyulai Tószínpadon!

https://www.facebook.com/gyulaivarszinhaz/videos/2656991947908194/

 [:]