Acsai Roland: Farkasok

[:hu]Az előadás előtt az 57. évad ünnepélyes megnyitója

2020. július 3. 20.30 óra, Várszínpad
Online jegyvásárlás

Belépőjegy: 1400 Ft – 1900 Ft – 2400 Ft

Acsai Roland: Farkasok
mitologikus dráma időkben, terekben és életekben

A Gyulai Várszínház ősbemutatója

Szereplők: Kása Tímea, Bodor Géza
Zene: Kettős Tamás, Nagy Lajos
Látvány és rendező: Formanek Csaba

 

A Farkasok című dráma egy modern Az ember tragédiájaként is felfogható. Lírai, költői darab, aminek cselekménye epizódokban bontakozik ki. A kiinduló szituáció egy világvége utáni állapot, de nem teljes világvégéről beszélünk, hiszen nem pusztult el minden, megmaradt néhány isten, és megmaradt egy emberpár, akik újra benépesíthetik a földet. Feltűnik azonban egy démon, aki le akarja győzni őket, és meg akarja gátolni az emberpárt abban, hogy a világot megteremtsék.
A kollektív és személyes tudattalanban kalandozunk hőseinkkel. Világteremtő kísérleteik során nem csak a jelenbe, a jövőbe és a múltba jutunk el, hanem a fantázia birodalmába is.
Ebben a darabban mindenki magára ismerhet, hiszen nincs olyan ember, aki ne kezdte volna az életét újra egy-egy, kisebb-nagyobb magán-apokalipszis után, sőt, azt is mondhatnánk, hogy valahol mindenki az első férfinek és az első nőnek számít.
Az előadás a koronavírus járvány enyhülését követően – az újraindulás jegyében, az újrakezdés darabja – a Gyulai Várszínház nyári évadának első előadása, ősbemutató.[:]