Események - 2017. november 23.

Hommage à Gedeon József – kiállítás megnyitó

Belépés díjtalan

Hommage à Gedeon József – kiállítás megnyitó

A Gyulai Várszínház 2017. november 23-án nyíló kamarakiállítása tiszteletadás az igazgató előtt, aki oly sok változást hozott a színház életében. Három olyan képzőművész búcsúja Gedeon Józseftől, akiket bevont színháza életébe. Bár képzőművészeti munkásságukkal keltették fel figyelmét,  plakáttervek, meghívók, műsorfüzetek elkészítésével bízta meg őket. Az Aradon élő Onisim Colta, Oroján Istvánnal és Nyisztor Jánossal együtt mutat be egy, a színház életéhez és programjaihoz többé-kevésbé kötődő kollekciót, festményeket és képgrafikákat, kiegészítve a színháznak készült műveikből rendezett alkalmi válogatással.

A kiállítást Gyarmati Gabriella művészettörténész nyitja meg.


Gedeon József domborműavatás

A Gyulai Várszínház Művészeti Tanácsadó Testülete civil kezdeményezésként májusban úgy döntött, hogy a színház elhunyt igazgatója, Gedeon József emlékére az igazgatóság épületén belül egy bronz domborművet állít halálának első évfordulója közelében.

A műalkotás létrehozására Mihály Gábor szobrászművészt kérték föl.

Emlékbeszédet mond: Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója
Közreműködik: Kepenyes Pál – klarinét

 

Színlap

Kortárs Művészeti Mesterkurzusok – Vidnyánszky Attila

Belépés díjtalan

Kortárs Művészeti Mesterkurzusok – Vidnyánszky Attila 

Új előadássorozatunkban a kortárs magyar művészet különböző ágainak (színház, film, képzőművészet, irodalom, zene, tánc) legjelesebb képviselőit hívjuk meg, hogy beszéljenek nekünk művészeti águk korszerű működés- és kifejezésmódjáról, nyelvhasználatáról, aktuális kérdéseiről, saját alkotói tapasztalataikról, hitvallásukról. 

Első alkalommal Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház igazgatója tart előadást a színházról általában és saját pályájáról, a beregszászi, a debreceni éveiről, aktuális feladatairól.

Színlap

Powered by Events Manager