Anna and the Barbies – koncert

ANNA-AND-THE-BARBIES-11

Január 27-én este a Csak a Zene, nyolc programból álló sorozat egyik régen várt könnyűzenei koncertjére kerül sor a Kamarateremben.

Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara az Anna and the Barbies, akik először lépnek fel Gyulán.

Az együttest 2004 őszén alapította a két testvér, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel. A megalakulásuk után három hónappal egy nagyszabású, látványos és rendkívül sikeres R&B – Hip-Hop koncerten nyerték meg a közönséget. Ezután fedezte fel őket egy angol menedzser, akinek segítségével 2005-ben megjelent az első lemezük Passionfruit címmel, elindítva az európai és az amerikai sikerüket. Ezt egy magyar nyelvű lemez követte. 2007-ben az induló magyar MTV zenei csatorna egyik nagy sikere lett a Tangó című számuk, amivel országos ismeretségre tettek szert. Népszerűségük azóta is töretlen. 2008-ban sikeresen debütáltak a színházban Strindberg: Julie kisasszony című darabban, amelynek zenéjét az együttes írta, szerepeit Pásztor Anna alakította. A zenekar Lenny Kravitz budapesti koncertjén az előzenekar lehetett. 2009-ben Pásztor Anna lett az év énekesnője. 2012-ben jelent meg Ámen című negyedik lemezük, amely az év albuma lett. A tavalyi évben a Márti dala (Kezdjetek el élni) listavezető volt több hétig. Ekkor jelent meg a Csillagokkal Álmodom című nagysikerű koncertalbumuk.

Az együttes koncertjein olyan energiák szabadulnak fel, amelyek mindenkire hatnak, senki nem tud ülve maradni. A zenekar dinamikus, erőtől duzzadó megszólalást produkál, amelyet őserővel celebrál Anna, miközben mélyebb értelmű szövegeket énekel.

Gyulai koncertjük különleges élmény lesz zenében, szövegben, látványban.

A Cseh Tamás program támogatásával.