Shakespeare Fesztivál és kiemelt programok a nyári fesztiválon.

Kedves Színházbaráti Kör tag!

 Shakespeare Fesztivál és kiemelt programok a nyári fesztiválon.

2017. június 29-től augusztus 13-ig tart a Gyulai Várszínház nyári fesztiválja. Az 54. évadban naponta várjuk előadásokkal a nézőket a 600 éves gyulai várban és a csodálatos panorámájú tószínpadon. Három új színházi bemutatót és számos, először itt látható programot, vendégprodukciót nézhetnek meg a legszínesebb műfaji választékban, minden korosztályt megszólítva.

Az éjszaka szívében – A Lear történet

2017. július 7-16. között rendezzük meg a 13. nemzetközi Shakespeare Fesztivált, ahol a legjobb magyar Shakespeare előadások mellett külföldről is hívunk produkciókat, így látható lesz többek között szlovák, román, izraeli és határon túli magyar színházak produkció is. Az idei kiemelt külföldi Shakespeare előadás az izraeli Lear király (The Bastard’s story).

The Bastard’s story (Lear. Bábok és emberek)

A produkció bemutatkozott már Szerbiában és Lengyelországban is, ahol 2016-ban a Valis Színházi Fesztiválon díjat is kapott. Az izraeli előadás egyik különlegessége, hogy a Shakespeare Fesztiválra most először sikerült izraeli társulatot meghívni, a másik, hogy az előadásban a színészek mellett a bábok is nagy hangsúlyt kapnak. A legjobb külföldi előadások mellett a kiemelkedő magyar Shakespeare produkciók is helyet kaptak a fesztivál programjában. Látható lesz a III. Richárd Zsótér Sándor rendezésében Balázs Zoltán főszereplésével, a Tévedések Vígjátéka Bocsárdi László rendezésében a szatmárnémeti Harag György Társulatával, a Pinceszínház Hamlet előadása, melyet Horgas Ádám állított a színpadra és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház legújabb produkciója a Shakespeare, Sonnet 66 Kokan Mladenoovic rendezésében. Végleges program júniusban lesz. Ezen kívül lesz idén is konferencia, filmvetítések, gasztronómia illetve sok más érdekes esemény várja a nézőket a tíz napos fesztiválon, amikor minden napra több eseményt is szervezünk. Infó: www.shakespearefesztival.hu.

Kiemelt programjaink:

Június 29-én egy látványos táncelőadás lesz a tószínpadon, ahol az ExperiDance együttes előadásában nézhetik meg a Nostradamus – Világok vándora című produkciót. Az előadás igazi örömjáték lesz, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át. A világkörüli út hangulatfelelőse és idegenvezetője Ganxsta Zolee zenész-színész.

Július 19-én a várszínpadon a komolyzenéé lesz a főszerep. A kis virtuózok Szauer Bianka, Sándor Zoltán, Kökény Tamás, Holozsai Eszter, Szüts Apor lépnek színpadra a Hegyvidéki Solti György Zenekar kíséretében. A koncerten Bolyky Zoltán vezényel.

Idén 50 éves a kultikus musical a HAIR. Egy korszak, egy életérzés, egy generáció kiáltványa volt. Minden idők talán legismertebb és legkultikusabb musicaljét tekinthetik meg a tószínpadon július 25-én és 26-án. A szinte mindenki által Milos Forman világhírű filmjéből ismert történet eredeti, Broadway változata elevenedik majd meg a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulatának előadásában. 

Augusztus 9-én a tószínpadon  mutatjuk be Szabó Balázs (zeneszerző, zenész, bábművész, rendező) első rendezését az Apám ablakából az ég című produkciót. Az előadásban fontos szerepet kap a zene, a tánc, a film és a báb is, igazi összművészeti alkotás. Az előadásban közreműködik az Állami Népi Együttes tánckara és zenekara, Makra Viktória bábművész, Bognár Szilvia és Szoboszlai Balázs szólóénekes. A különleges produkció igényes kikapcsolódást kínál minden szórakozni vágyó színházlátogatónak.

A Gyulai Várszínház az idén is szeretne megfelelni annak a célkitűzésének, hogy „A legjobbat mindenkinek”, vagyis igényes művészeti programot nyújtani minden korosztálynak, nézői ízlésnek hat héten keresztül a gyulai várban és környékén.

Újítsa meg baráti kör tagságát 2017-ben! A tagdíjukat befizetőknek továbbra is küldünk havonta információt a programjainkról, jegyvásárlás esetén előnyt élvezhetnek, illetve meghatározott nyári főpróbákra ingyenes belépőt biztosítunk. A Baráti Kör éves tagdíja 2017-ben is 1.500 Ft.

A baráti kör tagdíjat befizetőknek felajánlunk 3 főpróba ingyenes megtekintését:
W. Shakespeare – Felix Mendelssohn: Szentivánéji álom – táncjáték – főpróba (júl. 6., 20.30 óra, Várszínpad)
Arany János: A nagyidai cigányok – főpróba (augusztus 3., 20.30 óra, Várszínpad)
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde – – főpróba (augusztus 10., 20.30 óra, Várszínpad)

Ezekre jelentkezni 2017. június 23-ig lehet. Szabó Mónika művészeti titkárnál a 66/463-148-as telefonszámon vagy e-mail-en: gyulaivarszinhaz@t-online.hu

Ajándékozzon szeretteinek, tanárainak színházi élményeket – akár névnapra, vagy születésnapra, ballagásra – Gyulai Várszínház Kultúrautalvánnyal! A következő címletekben lehet megvásárolni: 1000 Ft – 2000 Ft – 5000 Ft-os. Adómentesen megteheti!

Jegyeket májustól megvásárolhatják a Gyulai Várszínház irodájában, cím: Gyula, Kossuth u. 13.; tel: 66/463-1438, e-mail: gyulaivarszinhaz@t-online.hu

Június 1-től a Gyulai Várszínház jegypénztárában:
Cím: 5700 Gyula, Várkert (Kapusház). Tel: 66/362-501,
Nyitva tartás:
június 1-től június 30-ig de. 10.00-12.00, du. 15.00-18.00
július 1-től augusztus 13-ig de. 10.00-12.00, du. 15.00-21.00

Elfogadunk: SZÉP kártyát – Szabadidő alszámla (OTP, MKB, K&H), Gyulai Várszínház Kultúra utalványt, Szabadidő Erzsébet-utalványt, Posta Paletta Sport és Kultúra utalványt, OTP Cafeteria (Sport és Kultúra),  Ticket Culture & Sport utalványt.

Váltson színházi bérletet!
A Gyulai Várszínház 54. évad BÉRLETEI:
Shakespeare Fesztivál Bérlet: szabadon választott, 5 Shakespeare előadásra szóló bérlet, amely a teljes jegyárból 25%-os kedvezményt ad: július 7-16. között
Jazz-Blues Bérlet: két fesztiválra szóló bérlet, amely 7000 Ft-ba kerül: július 22., 23

Gyula, 2017. május 5.

Varga Marianna – ügyvezető