IBOLYÁNTÚL

Online jegyvásárlás

” Két őstehetség! Elvarázsolják a közönséget!”

IBOLYÁNTÚL koncert és színházi este

Oláh Ibolya előadói estje

Zongorán közreműködik: Furák Péter

Rendező: Vörös Róbert

 

Koncert és színházi este, személyes hangvételű „beszélgetés” a hallgató-nézővel; csöndes feltárulkozás a dalokon és az énekesnő életének fontosabb eseményein keresztül.

Az énekesnő „berobbanása” a hazai rock-pop szakmába, a kulturális életbe, felkavaró és megosztó  volt  –  egyszerre.  Fanatikus  rajongók  és  hangos  elutasítók  “övezték”  pályáját, életét a média boncolgatta és tálalta, de a szakma nagyjai írtak hozzá és számára remek dalokat (többek közt: Presser Gábor, Geszti Péter, Novák Péter, Szenes Iván, stb.).

Oláh  Ibolya  mást  akart:  megfogalmazni,  megérteni  a körülötte  kavargó  világot,  és  saját  dalokban  adni  át  – merészen   nyíltan,   szabatosan   –   megfogalmazott gondolatait. Van miről beszélnie, többek sorsa az ő élete.

Ezen a koncert színházi estén, bátran és nyíltan vállalva önmagát „beszámol” a gyerekkoráról, a származásáról, az intézetről, a barátságról, a szerelmekről, a megtett útról, a kudarcokról, sikerekről, félelmekről, álmokról – a dalok, ha lehet, még mélyebbre visznek – Ibolyán túlra – az önvallomás-estében.

Az egyetlen hangszer, a „mindent tudó” zongora teszi lehetővé, hogy a nézők figyelme a szöveg és zene által megfogalmazott gondolatokra összpontosítson, éppen ezért a színházi eszközök is minimálisak, a ruha, a világítás, a videó vetítés a személyes hangvételű „beszélgetést” szolgálja.

Az elhangzó dalok az énekesnő saját régi és új, zongorára hangszerelt művei, valamint, az est alapgondolatát erősítendő hangzanak el a „vendégdalok”, cigánydallamok, balladák, Kurt Weilltől, Bertold  Brechtől, példaképektől, Szenes Ivántól, Katona Kláritól, Kovács Katitól, stb.

A koncert létrejöttét a Cseh Tamás Program támogatta

 

olah-ibolya-ibolyantul-februar19-17837-1448450296

 

cstp_logo_650_1_1_1_1_1_1_1